Доставка на 18 159 зрителски седалки с прогнозна стойност 2,4 млн.

...
Доставка на 18 159 зрителски седалки с прогнозна стойност 2,4 млн.
Коментари Харесай

С 52 млн. лв. ремонтират стадион „Ботев“ в Пловдив, поръчват и седалките

Доставка на 18 159 зрителски седалки с планирана стойност 2,4 млн. лева с Данък добавена стойност поръчва община Пловдив за стадион „ Христо Ботев “ в кв. „ Каменица “. От тях 11 924 ще са жълти, 6 109 – черни, и 126 – червени.

Откритата процедура е стартирана през днешния ден и до 6-ти януари ще одобряват предложения.

Междувременно огромният ремонт на стадиона в кв. „ Каменица “ продължава. Договорът за него бе подписан на 9-ти декември 2020 година с консорциум „ Колежа “. Той е основан от компания „ ПИМК “ ООД на предприемачите Пенко Несторов и Илиян Филипов (с 99% участие) и компания „ Валмкс “ ЕООД (с 1%).

Ремонтът е парафиран на стойност 52,4 млн. лева с Данък добавена стойност и 2 години период за осъществяване. Тоест, би трябвало да завърши следващата година по това време.
Кметът на Пловдив откри новата експозиция с модели на динозаври в Природонаучния музей
В зала „ Лотос “ на Регионалния природонаучен музей в Пловдив през днешния ден се състоя разкриване на нова експозиция с аниматроник модел...

Преди месец в формалния Туитър акаунт на „ жълто-черните “ бяха оповестени фотоси, онагледяващи приключен недодялан градеж на две от трибуните.

 

 



 
Кметът на Пловдив инспектира две къщи в Стария град
Кметът Здравко Димитров посети през днешния ден обекти на територията на Стария град, с цел да се запознае на място с стадия на осъществените действия по...

 

Тогава общинските съветници в Пловдив гласоподаваха с цялостно единогласие разпределяне на близо 5,7 милиона лв. за стадионите на двата пловдивски клуба – „ Ботев “ и „ Локомотив “.  

Припомняме, че с разпореждане на Министерския съвет от февруари предходната година на община Пловдив бяха предоставени 37 млн. лева за ремонт, създаване и възобновяване на общинската спортна инфраструктура. Впоследствие локалният парламент разпредели сумата сред двата стадиона. За „ Христо Ботев “ насочи 25 млн. лева, а за „ Локомотив “ - 12 млн. лева. 

През октомври тази година Общински съвет в Пловдив отдели още 2 860 800 лева за стадион „ Христо Ботев “. Освен за седалки, са планувани 90 000 лева за ново тревно покритие и 294 000 лева за преправка на плана.

За стадион „ Локомотив “ пък са планувани в допълнение 2 820 000 лв.. Те ще се употребяват за правене на механически план за публична централна естрада, за планиране и създаване на отвесна планировка, за подготвителни терени, паркоустройство, инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.

Още от ФУТБОЛ БГ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР